Πλησιάζει ο καιρός για την ημερίδα

Δυο εβδομάδες μας χωρίζουν πια από την Ημερίδα. Το άγχος της προετοιμασίας είναι πλέον εμφανές καθώς μάλιστα η έδρα μας είναι στην Αθήνα και η εκδήλωση θα γίνει 500 χιλιόμετρα μακριά. Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να αναχωρήσουμε για εκεί. Έχοντας όμως μαζί μας όλα τα απαραίτητα και όσα πρέπει να ετοιμαστούν στην Αθήνα γιατί στην Ήπειρο θα είναι δύσκολο.

Ταυτόχρονα οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και μας ψυχοπλακώνουν.  Κι όσο το ψυχοπλάκωμα μεγαλώνει, τόσο και η εμμονή μας σε θέματα πολιτισμού και παράδοσης. Οι ηγέτες της χώρας ας κάνουν το δικό τους καθήκον. Κι εμείς το δικό μας. Ξέροντας πως η πατρίδα μας πάντα έτσι πορεύτηκε στο χρόνο. Πάντα σε Συμπληγάδες. Με όπλο της όμως ανίκητο την παιδεία και τον πολιτισμό της. 

Στο μεταξύ ο Δήμος Σουλίου μας δήλωσε πως επιθυμεί να είναι συνδιοργανωτής. Φυσικά και αποδεχθήκαμε την πρόσκληση. 

Και σήμερα μόλις λάβαμε μήνυμα από το ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ) ότι σκοπεύει να λάβει μέρος στην Ημερίδα μας και κατά πάσαν πιθανότητα εκπρόσωπος θα είναι  ο πρόεδρός του, κ. Παύλος Χαραμής, που έχει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για θέματα μουσειοπαιδαγωγικής. 

Με τόσους ειδικούς που θα λάβουν μέρος, μάλλον συνέδριο θα κάνουμε και όχι επιμορφωτική ημερίδα. Όχι πως μας δυσαρεστεί κάτι τέτοιο, το αντίθετο! Αγχωνόμαστε όμως αν θα τα καταφέρουμε στο πρακτικό μέρος. Εμείς για κάτι πολύ πιο απλό ξεκινήσαμε. Δίχως να φανταζόμαστε πως θα συναντήσουμε τέτοια ανταπόκριση. 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε όλους. Και άλλο δε μας μένει παρά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την επιτυχία της εκδήλωσης. Αλλά και την προσευχή μας να μη μας τα χαλάσει ο καιρός... 



Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...  

τι κι αν πέρασαν κοντά πενήντα χρόνια; 

Ίδια η συγκίνηση και χρέος τιμής στη μνήμη  του τότε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου